Boka

Om oss

Stenåsa Stugor & Camping

Om oss

Stenåsa Stugor & Camping är en naturskön camping mitt i världsarvet på sydöstra Öland med naturlig strandlinje mot Östersjön. Vida sjömarker och öppet odlingslandskap omger denna lugna oas med en artrik flora och fauna inpå knutarna. Säsongen 2024 håller vi öppet mellan den 12 april och 20 oktober.

Här finns 12 stugor varav 10 med egen dusch och toalett, och 2 campingstugor. Stugorna har bäddar från 2 till 6 personer. Våra 2-bäddstugor är nybyggda under 2023.

På vår camping kan du stå med tält, husvagn eller husbil och du kan välja att stå med eller utan el. Våra uppmärkta campingplatser är ca. 100 kvm. Det finns 80 elplatser, samt 20 platser utan el. Alla våra elplatser har 10A med Europa-koppling. Adapter finns att köpa i receptionen. Väljer du att stå utan el så är platserna omarkerade inom specificerade områden.

Tillgång till servicehus med toaletter, dusch & kök via kort. Kostnad för dusch tillkommer enligt gällande prislista. Tillgång till tvättmaskin och torktumlare kan bokas separat.

Besök oss gärna under vår och höst när fågelsträcken drar längs kusten och du kan höra fågelsång i träden utanför stugan eller husvagnen. Med sitt rika fågelliv direkt inpå knuten så är vi en av Ölands bästa fågel-lokaler. Vårt fågeltorn ligger på bekvämt avstånd nere på stranden.

De stora sjömarkerna runt omkring campingen inbjuder till vandringar och utforskning av den artrika floran med att flertal orkidé-arter och en del annan helt unik växtlighet. Vi är ett bra ställe att utgå ifrån för att utforska världsarvet södra Ölands odlingslandskap, gå en tur på alvaret eller åka på konstrunda och skördefest. Närheten till ett flertal av Ölands fornborgar (Sandby Borg, Triberga Borg, Bårby Borg, Grå Borg, Eketorps Borg) gör det lämpligt att utgå från oss för att åka på borg-safari och uppleva historiens vingslag.

För barnen finns lekplats med gungor och rutschbana samt äventyrsgolf för hela familjen.

Under sommarens högsäsong (17/6 t.o.m 11/8) finns det café med enklare rätter och butik.

Tillgång till Wi-Fi finns att hyra via Telia.

Hjärtligt välkommen till Stenåsa Stugor & Camping – ditt boende i världsarvet!

Kenta & Annicka med personal

Boka