Boka

Om oss

Stenåsa Stugor & Camping

Om oss

Stenåsa Stugor & Camping är en naturskön camping mitt i världsarvet på sydöstra Öland med sandstrand mot Östersjön. Vida strandängar omger denna lugna oas med en artrik flora och fauna inpå knutarna.

Här finns 12 stugor varav 10 med egen dusch och toalett, och 2 campingstugor. Stugorna har bäddar från 2 till 6 personer.

Våra uppmärkta campingplatser är ca. 100 kvm. Det finns 80 elplatser, varav 16 är speciellt uppmärkta platser för husbil, samt 20 platser utan el. Alla våra elplatser har 10A med Europa-koppling. Adapter finns att köpa i receptionen.

Tillgång till servicehus med toaletter, dusch & kök via kort. Tillgång till tvättmaskin och torktumlare kan bokas separat.

För barnen finns lekplats med gungor och rutschbana samt äventyrsgolf för hela familjen.

Under högsäsongen(12/6 t.o.m 13/8) finns det café med enklare rätter och butik.

Tillgång till Wi-Fi finns att hyra via Telia.

Besök oss gärna även under vår och höst när fågelsträcken drar längs kusten och du kan höra fågelsång i träden utanför stugan eller husvagnen. Med sitt rika fågelliv direkt inpå knuten så är vi en av Ölands bästa fågel-lokaler. Vårt fågeltorn ligger på bekvämt avstånd nere på stranden.

De stora strandängarna runt omkring campingen inbjuder till vandringar och utforskning av den artrika floran med att flertal orkidé-arter. Vi är ett bra ställe att utgå ifrån för att utforska södra Ölands världsarv, gå en tur på alvaret eller åka på konstrunda och skördefest. Närheten till ett flertal av Ölands fornborgar (Sandby Borg, Triberga Borg, Bårby Borg, Grå Borg, Eketorps Borg) gör det lämpligt att utgå från oss för att åka på borg-safari och uppleva historiens vingslag.

Hjärtligt välkommen till Stenåsa Stugor & Camping.

Kenta & Annicka med personal

Boka